Tuinontwerp, aanleg en onderhoud

Nieuws

Nieuws

Lente in de tuin

De lente komt eraan!
De tijd om weer heerlijk in het zonnetje te zitten tussen het groen en de bloemen. Het moment om uw tuin op te ruimen en klaar te maken voor  het nieuwe seizoen.
Wat moet er in het voorjaar gebeuren in uw tuin?
Gazon
Gras begint te groeien bij een bodemtemperatuur vanaf 5 – 8°C. Het moet dan worden gemaaid en kan worden bemest.
Onkruid verwijderen
Onkruid kan uw planten en bloemen verstikken of belemmeren om te groeien.  Het moet wel met de volledige wortel worden verwijderd. Dat kan ook met ecovriendelijke onkruidverdelgers.
Snoeien / dode resten en takken verwijderen
Als het niet meer vriest, kunnen vanaf eind februari / begin maart winterharde struiken en bomen worden gesnoeid (bijvoorbeeld: fruitbomen, rozen, winterjasmijn, hortensia, fuchsias).
Vroege voorjaarsbloeiende heesters moeten meteen na de bloei worden gesnoeid (april-mei). Zomerbloeiende heesters kunnen beter vroeg in het jaar worden gesnoeid (maart-april).
Hagen
Een nieuwe haag aanplanten of uw oude haag vervangen kan het beste in maart gebeuren.
Bemesten
Uw tuin kan het beste in het voorjaar worden bemest :maart-april met een goede, langwerkende organische bemesting.
Lentebloemen
Binnenkort kunt u weer volop genieten van lentebloemen.  In januari bloeien winterakonieten en sneeuwklokjes. In februari de komen de crocussen en irissen met hun paarse en gele kleuren.
Maart brengt nog meer kleur met narcissen, hyacinten en blauwe druifjes. En dan in april/mei komen ook de tulpen met hun veelzijdige kleurenpracht.